Adidas Gots een nieuwe CEO

Adidas is op de stijging, met de recente omzet- en winstgroei veel sneller dan zijn rivalen. Terwijl de meeste van deze recente groei wordt toegeschreven aan langdurige CEO Herbert Hainer, zijn bullish beleggers op zoek naar nieuwe groei van zijn opvolger, Kasper Rorsted te komen. Officieel nemen van de teugels op 1 oktober, Rorsted is al shadowing Hainer voor een paar maanden en begint zijn ambtstermijn klaar om Adidas 'momentum voort te zetten. Hier is wat we nu weten, en wat te kijken naar de toekomst.

Kasper

Adidas herwint sommige concurrentievermogen


Adidas is al 65 jaar. Het is uitgegroeid tot een dominante kracht in de wereldwijde sport in die tijd, maar na het verlies van haar positie als grootste sport-kleding bedrijf in de wereld om Nike meer dan twee decennia geleden, en dan glijden naar de derde plaats in de VS achter Under Armour in 2014, het bedrijf is gezien door vele analisten als op een langzame afdaling.


Echter, het afgelopen jaar, Adidas is begonnen met opnieuw sputteren. Tot nu toe in 2016, heeft het bedrijf gemeld grote groei van de omzet en nog indrukwekkender winstgroei. Tijdens het meest recente kwartaal, Adidas omzet met 13% jaar-op-jaar en de winst per aandeel stijgt met 98%.


Aan de winst reignite na de trage laatste decennium heeft Adidas begonnen te schoppen in een hogere versnelling met behulp van individuele sporters, zoals Denver Broncos speler Von Miller, evenals niet-sporter beroemdheden als muzikale artiesten Kanye West en Pharrell Williams, om zijn spullen op de markt aan en uit het veld. Beide strategieën zijn succesvol in hun eigen recht, en we hebben zelfs voorbeelden gezien van de strategie kruising, zoals dit beeld van Von Miller pronken Adidas klampen codesigned door Kanye West.

Yeezy Boost 350 Moonrock AQ2660

Beleggers enthousiast voor tenure Rorsted's


Adidas onthulde in januari dat Hainer zou terugtreden. De aankondiging dat Rorsted zou overnemen onmiddellijk reed speculatie en belangstelling van bullish beleggers enthousiast om te zien wat deze nieuwe verandering in het leiderschap zou brengen. Rorsted is de voormalige CEO van consumentenmerken bedrijf Henkel, waar hij met succes ongeveer 80% van de onrendabele segmenten en merken van het bedrijf afgestoten om zich te concentreren alleen op die groei rijden inkomsten.


Beleggers zijn enthousiast over het vooruitzicht van Rorsted werken om die delen van Adidas dat het bedrijf opgeblazen maken ruimen zonder dat er veel winstpotentieel, iets Adidas al zei dat het wil doen met de geplande desinvestering van de golf business. Een andere reden waarom beleggers kijken uit naar Rorsted, een Deens staatsburger leidt nu het Duitse bedrijf, is dat hij ruim de tijd werken voor bedrijven in de Verenigde Staten, zoals Compaq, Oracle en Hewlett-Packard heeft doorgebracht; veel beleggers geloven dat dit moet Adidas aandacht te helpen meer op de Amerikaanse markt, waar het onlangs overleden Under Armour om zijn tweede plaats plek achter Nike terug te nemen.


Het nieuws was genoeg om aandelen van de vennootschap meer dan 5% hoger op een dag waarop de DAX was in het algemeen (nog maar eens) te sturen zwaar vallen onder de bezorgdheid over de kracht van de wereldeconomie. Beleggers hadden gehoopt voor een buitenstaander om te slagen Hainer, denkend dat hij een radicalere aanpak zou nemen, of zelfs te verkopen, een aantal van minder succesvolle activiteiten van de groep als zijn Reebok fitness merk of de TaylorMade golf business.


Bij Henkel, die producten verkoopt uit Schwartzkopff shampoo en Loctite lijm om Persil wasmiddel, Rorsted heeft ervaring van dezelfde soort uitdaging dat hij zal worden geconfronteerd bij Adidas: specifiek concurreren met gevestigde en goed gefinancierde Amerikaanse reuzen. Onder hem was Henkel koers van het aandeel meer dan verdubbeld van zijn pre-crisis piek op het einde van vorig jaar en het nieuws van zijn vertrek maakte het de slechtst presterende grote voorraad in Frankfurt maandag.

Posted by admin